Zarządza usługami kateringowymi w firmie gastronomicznej, hotelu lub restauracji; odpowiada za sprawną i efektywną realizację usług kateringowych; nadzoruje i koordynuje działania podległych pracowników; egzekwuje od personelu wypełnianie zasad i procedur związanych z przygotowaniem żywności.
Zadania zawodowe:
zarządzanie usługami kateringowymi z uwzględnieniem spraw pracowniczych, zaopatrzeniowych i administracyjno-technicznych; opracowywanie i wprowadzenie standardów pracy oraz zasad obsługi klientów; planowanie, nadzorowanie i koordynowanie działań związanych z organizacją usług kateringowych, od przygotowania oferty i sprzedaży usługi po wykonanie usługi oraz jej rozliczenie z klientem; prowadzenie rozmów handlowych z klientami dotyczącymi rodzaju usług kateringowych, menu, terminów, obsługi kelnerskiej itp.; akceptowanie menu kateringowego przygotowanego przez szefa kuchni; zamawianie produktów, surowców itp. oraz negocjowanie cen i warunków dostaw z dostawcami; kierowanie zespołem podległych pracowników, zwłaszcza kucharzy i kelnerów, opracowywanie grafików pracy zespołu z uwzględnieniem przepisów o czasie pracy, motywowanie i rozliczanie pracowników z czasu i efektów pracy, uczestniczenie w procesie naboru nowych pracowników, zapewnianie pracownikom szkoleń i nadzorowanie ich rozwoju zawodowego; kontrolowanie przestrzegania przez pracowników przepisów dotyczących higieny przyrządzania, przechowywania, transportu i podawania potraw oraz kontrolowanie posiadania przez pracowników ważnych książeczek Sanepidu; doskonalenie własnych kompetencji w zakresie organizacji usług kateringowych; realizowanie celów sprzedażowych usług kateringowych; dbanie o wizerunek firmy kateringowej; przygotowywanie sprawozdań i prezentacji na potrzeby zarządu i zewnętrznych odbiorców; przestrzeganie zasad etyki zawodowej, zachowania tajemnicy służbowej, zapewnienie podległemu personelowi bezpiecznego środowiska pracy, dbanie o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowanie przepisów prawa dotyczących ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska.
Dodatkowe zadania zawodowe:
uczestniczenie w targach i konkursach gastronomicznych.
Sekcja ta obejmuje: - zapewnienie krótkotrwałego pobytu, włącznie z wyżywieniem ...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.