Uczestniczenie w prawidłowej organizacji procesu przetwórstwa ziemniakó na rózne asortymenty produktów (mączka ziemniaczana, hydrolizaty skrobiowe, susze ziemniaczane, itp.), nadzorowanie ich przebiegu oraz uczestniczenie w inicjowaniu postepu techniczno-technologicznego w przetwórstwie ziemniaczanym.
Zadania zawodowe:
realizowanie ustalonych (rocznych i kampanijnych) planów przerobu ziemniakó i produkcji wyrobów przez wykorzystanie zdolnosci produkcyjnych; organizowanie i nadzorowanie stanowisk pracy na powierzonym odcinku produkcji; prowadzenie kontroli procesów technologicznych zgodnie z ustaloną metodyką, nadzorowanie stosowania parametrów techniczno-technologicznych, rejestrowanie wyników kontroli; likwidowanie nieprawidłowości i zakłócen procesu technologicznego; kontrolowanie jakości produkowanych wyrobów oraz półproduktów w oparciu o ocenę organoleptyczną i wyniki badań laboratoryjnych oraz bieżące korygowanie jakości; czuwanie nad przestrzeganiem norm zużycia surowcó i materiałów; współudział w opracowywaniu instrukcji technologicznych oraz obsługi stanowiks pracy; nadzór nad stosowaniem tych instrukcji; współudział we wdrażaniu nowych technik, technologii i nowych asortymentów wyrobó.
Dodatkowe zadania zawodowe:
wykonywanie analiz laboratoryjnych związanych z badaniem jakości surowca, wyrobów gotowych, półproduktów i materiałów pomocniczych.
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.