Organizuje, nadzoruje i wykonuje prace związane połowami ryb morskich, ich przetwórstwem, przechowywaniem i transportem odłowionych ryb; obsługuje i konserwuje sprzęt pokładowy.
Zadania zawodowe:
dokonywanie oceny wód morskich, w celu ustalenia stanu zarybiania i możliwości zintensyfikowania produkcji oraz utrzymywanie odpowiedniego profilu produkcji w zależności od warunków przyrodniczych danego akwenu wodnego; pobieranie próbek wody oraz przeprowadzanie prostych badań i analiz; organizowanie i nadzorowanie odłowów i połowów różnych gatunków ryb; obsługa i konserwacja sprzętu połowowego i pokładowego; poznawanie rejonów morskich i łowisk; dokonywanie wstępnej, optycznej oceny stanu zdrowia ryb, zwalczanie chorób i szkodników oraz zapobieganie im; organizowanie prac związanych z przetwórstwem ryb: sortowanie, patroszenie, filetowanie, odskórzanie, odławianie ryb; chłodzenie, zamrażanie i pakowanie surowca rybnego; kontrolowanie przestrzegania przepisów prawnych dotyczących gospodarki rybackiej, żeglugi na wodach morskich; nadzorowanie wykonywania napraw i konserwacji urządzeń wodnych i sprzętu służącego do połowu i transportu ryb; prowadzenie dokumentacji i kalkulowanie kosztów połowów ryb.
Dodatkowe zadania zawodowe:
uczestniczenie w badaniach naukowych prowadzonych przez inżynierów rybołówstwa morskiego.
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje: - sprzedaż hurtową i detaliczną (tj. sprzedaż niewymagającą ...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.