Pizzer odpowiada za cały proces wytworzenia pizzy - od sporządzenia ciasta, poprzez pieczenie, aż do przygotowania dodatków i sosów; zajmuje się przygotowywaniem różnych rodzajów pizzy zgodnie z zamówieniami klientów. Pizzer pracuje w pizzeri, restauracji lub pubie.
Zadania zawodowe:
przestrzeganie zasad technologii i estetyki wyrobów; przygotowanie pizzy na bazie konkretnych przepisów kulinarnych; przygotowywanie sosów do pizzy oraz sałatek; przygotowanie produktów do wyrobu pizzy; przyjmowanie zamówień, wydawanie zamówień; obsługiwanie specjalistycznego pieca do pieczenia pizzy; współpracowanie z personelem; prawidłowe przechowywanie produktów spożywczych; dbanie o higienę miejsca pracy; przestrzeganie zasad etyki zawodowej, tajemnicy służbowej, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowanie przepisów prawa dotyczących ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska wymaganych na stanowisku pracy.
Dodatkowe zadania zawodowe:
komunikowanie się z klientami.
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Sekcja ta obejmuje: - zapewnienie krótkotrwałego pobytu, włącznie z wyżywieniem ...
Sekcja ta obejmuje: - zapewnienie krótkotrwałego pobytu, włącznie z wyżywieniem ...
Sekcja ta obejmuje: - zapewnienie krótkotrwałego pobytu, włącznie z wyżywieniem ...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.