Planuje, kieruje i koordynuje działalność gospodarstwa hodowli drobiu; planuje, organizuje i nadzoruje prace związane z chowem i hodowlą drobiu oraz sprzedażą drobiu i produktów drobiarskich; opracowuje budżet gospodarstwa; odpowiada za realizację założonych celów biznesowych gospodarstwa; zarządza podległymi pracownikami; reprezentuje gospodarstwo w kontaktach z kontrahentami.
Zadania zawodowe:
sporządzenie planów krótko-, średnio- i długoterminowych oraz realizowanie założonych celów biznesowych gospodarstwa hodowli drobiu; planowanie i organizowanie prac związanych z chowem i hodowlą drobiu; określanie rodzaju i wielkości produkcji drobiu i produktów drobiarskich na podstawie oceny możliwości produkcyjnych gospodarstwa; zapewnianie pomieszczeń hodowli drobiu i ich wyposażanie w niezbędny sprzęt (poidła, karmniki, zgarniacze, wózki paszowe i transportowe, wagi, klatki, urządzenia do znakowania, urządzenia grzewcze, wentylacyjne, świetlne, opakowania itp.); planowanie i nadzorowanie pielęgnowania i żywienia drobiu zgodne z wymaganiami rasowymi, gatunkowymi i wiekiem; kupowanie i nadzorowanie procesu wytwarzania, przechowywania, wzbogacania, porcjowania i dawkowania pasz; organizowanie sprzedaży produktów: żywego drobiu, sztuk ubitych, jaj i pierza; planowanie i nadzorowanie procesu zagospodarowywania odchodów i odpadów, odkażania kurników i pomieszczeń oraz dezynfekowania urządzeń; zapewnianie stałej pomocy i kontroli lekarza weterynarii; wykonywanie szacunków finansowych w celu opracowania budżetu gospodarstwa; planowanie i kontrolowanie wykorzystania środków i zasobów gospodarstwa hodowli drobiu; zatrudnianie pracowników sezonowych i stałych; organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników, w tym motywowanie i szkolenie pracowników oraz prowadzenie dokumentacji pracowniczej; prowadzenie negocjacji z kontrahentami: dostawcami paszy, maszyn i urządzeń rolniczych oraz materiałów eksploatacyjnych, odbiorcami jaj i brojlerów itp.; współpracowanie ze specjalistami i doradcami w zakresie hodowli drobiu w celu uzyskania lepszych efektów produkcyjnych; prowadzenie dokumentacji hodowlanej i ekonomicznej; nadzorowanie stosowania w gospodarstwie przepisów etyki, ergonomii, bhp, ochrony ppoż., ochrony środowiska oraz przepisów zoohigieny w celu uniknięcia zagrożeń drobiu.
Dodatkowe zadania zawodowe:
reprezentowanie gospodarstwa wobec instytucji zewnętrznych;
składanie właścicielom sprawozdań z działalności gospodarstwa.
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.