Prowadzi proces wytwarzania masła ze śmietanki pasteryzowanej.
Zadania zawodowe:
prowadzenie fizycznego i biologicznego dojrzewania śmietanki oraz przygotowywanie śmietany do zmaślania; przygotowywanie i obsługiwanie tanków lub kadzi fermentacyjnych; wprowadzanie śmietanki i zakwasu, mieszanie, nadzorowanie procesu dojrzewania; kontrolowanie i regulowanie temperatury zgodnie z instrukcją technologiczną; prowadzenie procesu zmaślania śmietany, płukania i wygniatania masła; przygotowywanie i obsługiwanie maselnicy; napełnianie maselnicy i nadzorowanie procesu zmaślania, odprowadzanie maślanki i płukanie ziaren masła; wygniatanie masła przy normalnym ciśnieniu lub przy zastosowaniu podciśnienia; regulowanie obrotów maselnicy, ustalanie końca wygniatania; prowadzanie formowania i pakowania masła; obsługiwanie formiarek masła w kostkach, kontrolowanie masy kostek; prowadzenie pakowania masła w kartony; wykonywanie zadań pokrewnych; nadzorowanie innych pracowników; prowadzenie procesu wytwarzania masła niskotłuszczowego, serwatkowego, smakowego oraz masła z dodatkiem olejów roślinnych.
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.