Obsługuje i nadzoruje maszyny i urządzenia stosowane do przygotowywania ryb do spożycia, mrożenia i wędzenia ryb, do produkcji przetworów rybnych: marynat, konserw, past, oraz do produkcji olejów.
Zadania zawodowe:
obsługiwanie i nadzorowanie maszyn do obróbki wstępnej surowca rybnego: mycia, odtłuszczania, patroszenia, odgławiania, odskórzania, filetowania; obsługiwanie i nadzorowanie szaf i tuneli zamrażalniczych oraz urządzeń do cięcia i rozdrabniania zamrożonych ryb; obsługiwanie i nadzorowanie tunelowych i komorowych wędzarni ryb, wytwornic dymu, urządzeń do sortowania i nawlekania szprotów; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do ciągłego solenia lub marynowania ryb oraz do produkcji solanki; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń i linii do przygotowywania farszów rybnych i innych wyrobów garmażeryjnych; obsługiwanie i nadzorowanie linii do produkcji konserw rybnych; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji olejów rybnych i mączki rybnej; nadzorowanie prawidłowości przebiegu poszczególnych operacji i procesów; regulowanie działania maszyn i urządzeń podczas pracy, kontrolowanie wskazań przyrządów kontrolno-pomiarowych i regulowanie parametrów technologicznych; czyszczenie, mycie i dezynfekowanie obsługiwanych maszyn oraz wykonywanie podstawowych czynności konserwacyjnych; przestrzeganie instrukcji obsługi maszyn oraz przepisów bhp.
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje: - sprzedaż hurtową i detaliczną (tj. sprzedaż niewymagającą ...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.