Wykonuje pod nadzorem różnego typu prace pomocnicze przy przetwórstwie mleka i produkcji wyrobów mleczarskich.
Zadania zawodowe:
przygotowywanie zgodnie z wytycznymi: surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych do produkcji różnych wyrobów mleczarskich; czynny udział w wytwarzaniu wyrobów mleczarskich; użytkowanie maszyn i urządzeń do przygotowania surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych oraz do produkcji wyrobów mleczarskich; konfekcjonowanie i magazynowanie oraz ekspediowanie wyrobów mleczarskich; sprawdzanie wagi i daty produkcji oraz pakowanie produktów; utrzymanie czystości na stanowisku pracy w trakcie i po zakończeniu pracy tj. mycie i dezynfekcja urządzeń, aparatury, sprzętu i pomieszczeń produkcyjnych; prowadzenie zapisów z wykonywanych prac zgodnie z procedurami systemu jakości; przestrzeganie zasad technologii i estetyki wyrobów mleczarskich; przestrzeganie zasad higieniczno-sanitarnych, bhp i ppoż.
Dodatkowe zadania zawodowe:
wykonywanie różnych prac przy hodowli zwierząt (krów, kóz, owiec) związanych np. z czyszczeniem, dojeniem, karmieniem i dbaniem o higienę pomieszczeń gospodarczych;
zajmowanie się transportem wewnętrznym towarów.
Sekcja ta obejmuje: - sprzedaż hurtową i detaliczną (tj. sprzedaż niewymagającą ...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.