Organizuje i kieruje procesami przerobu buraków - głównie w okresie kamoanii cukrowniczej - w celu uzyskania maksymalnej wydajności cukru o odpowiedniej jakości przy osiągnięciu jak najlepszych efektów techniczno-ekonomicznych; w okresie międzykampaniami cukrownicyzmi organizuje i prowadzi remont aparatury technologicznej oraz urządzeń produkcyjnych na powierzonym odcinku pracy w cukrowni.
Zadania zawodowe:
opracowywanie odcinkowych planów remontowych, robót zleconych oraz zamierzeń organizacyjno-technicznych; organizowanie i prowadzenie remontu aparatury technologicznej oraz urządzeń produkcyjnej na powierzonym odcinku pracy w cukrowni; nadzorowanie i rozliczanie prac zleconych firmom zewnetrznym; terminowe przygotowywanie dokumentacji do składania zamówień na meateriały remontowe; prowadzenie dokumentacji remontowej zgodnie z obowiązującymi instrukcjami o remontach planowo-zapobiegawczych; prowadzenie prac z zakresu postepu technicznego oraz zamierzeń organizacyjno- technicznych; czuwanie nad prawidłowością i oszczędną gospodarką materiałami do remontu i produkcji; organizowanie pracy w brygadach remontowych oraz w trakcie kampanii na swojej zmianie produkcyjnej przez właściwą obsadę personalną i wyposażenie stanowisk pracy i zapewnienie właściwego przeszkolenia pracowników; organizowanie i kierowanie przebiegiem procesu technologicznego, opartego na ustalonych parametrach technologicznych; dbałość o wykorzystanie mocy produkcyjnych zakłaadu, o utrzymanie ciągłości i rytminki przerobu i unikanie nadmiernych sterat produkcyjnych; zapobieganie i usuwanie trudności technologicznych; organizowanie i nadzorowanie usuwania awarii urządzeń technologicznych; dbałość o wysoką i prawidłową jakość produkcji cukru oraz wyrobów gotowych; zapewnienie prawidłowej ewidencji wyprodukowanego cukru według ilości i asortymentu oddawanego do magazynu; prowadzenie właściwej i oszczędnej gospodarki cieplnej dla celów technologicznych; prowadzenie racjonalnej i oszczędnej gospodarki wodnościekowej; organizowanie i prowadzenie pracy zgodnie z zasadami oraz przepisami bhp i ppoż; nadzór nad pełnym wykorzystaniem czasu pracy i przestrzeganiem dyscypliny pracy; współprace z instytutami i placówkami naukowo-badawczymi oraz biurami projektowymi w zakresie prowadzonych prac w cukrowni.
Dodatkowe zadania zawodowe:
uczestnictwo w pracach naukowo-badawczych, aplikacyjnych, wdrożeniowych, konstrukcyjnych, rozwojowych w zakresie cukrownictwa;
prowadzenie prac projektowych - związanych z budową, rozbudową i modernizacją zakąłdów przemysłu cukrowniczego.
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.