Ocenia jakość surowców, półproduktów pieczywa i wyrobów ciastkarskich organoleptycznie i instrumentalnie z wykorzystaniem sprzętu, aparatury laboratoryjnej i odczynników chemicznych, ustala metody i parametry prowadzenia procesów technologiczno- produkcyjnych dla różnych rodzajów pieczywa i wyrobów ciastkarskich, sporządza schematy technologiczne i harmonogramy produkcji, kontroluje przebieg procesów technicznologicznych produkcji, prowadzi dokumentację rozliczeniową produkcji, organizuje i nadzoruje pracę zespołów produkcyjnych, mniejszych obiektów piekarskich i ciastkarskich.
Sprawdź proponowane kody pkd →
pobieranie próbek surowców, półproduktów i wyrobów gotowych do oceny jakościowej; ocenianie jakości surowców, półproduktów i wyrobów gotowych do oceny jakościowej; posługiwanie się dokumentami normalizacyjnymi z zakresu problematyki piekarskiej i ciastkarskiej; ustalanie metod i parametró prowadzenia procesów technologicznych na podstawie wyników badań jakości surowcó, półproduktów i wyrobów gotowych , odpowiednio do istniejących warunków techniczno-organizacyjnych piekarń i ciastkarni; opracowywanie schemató technologicznych wytwarzania ciast; sporządzanie harmonogramó produkcji pieczywa i wyrobów ciastkarskich uwzględniających warunki techniczno-organizacyjne zakładów produkcyjnych, właściwe wykorzystanie zdolności produkcyjnych w powiązaniu z zaspokojeniem potrzeb rynku w zakresie róznych rodzajów pieczywa i wyrobów ciastkarskich; nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych produkcji pieczywa i wyrobów ciastkarskich; nadzorowanie właściwej eksploatacji maszyn, urządzeń, linii technologicznych, zapewniającej uzyskanie pieczywa i wyrobów ciastkarskich o wysokiej i wyrównanej jakości; nadzorowanie przestrzegania zasad higieny produkcji na stanowiskach roboczych; prowadzenie dokumentacji rozliczeniowej w zakresie ilości wyprodukowanego pieczywa i wyrobów ciastkarskich pomocniczych, paliw i energii; opracowywanie wnioskó wynikających z analizy dokumentacji rozliczeniowo- technologicznej; organizowanie i nadzorowanie pracy zespołów produkcyjnych, mniejszych zakładów piekarskich i ciastkarskich; utrzymywanie stałej współpracy z kierownictwem piekarń, ciastkarni, służbami zaopatrzenia, zbytu, technicznymi.
obsługa zmechanizowanych linii produkcyjnych pieczywa i ciastek;
kierowanie pracą laboratorium zakładowego;
pełnienie obowiązków głównego technologa w dużych obiektach ciastkarskich i piekarskich;
kierowanie zespołami pracowników służb technologiczno-produkcyjnych w zarządach jednostek organizacyjnych.
Producent pieców przemysłowych
Producent dżemów i przetworów owocowych
Producent żywności dietetycznej
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.
