Obsługuje i nadzoruje maszyny i urządzenia do produkcji konserw i przetworów z owoców i warzyw: kompotów, konserw warzywnych, mrożonek, soków, koncentratów, dżemów, powideł itp.
Sprawdź proponowane kody pkd →
obsługiwanie i nadzorowanie maszyn i urządzeń stosowanych do wstępnej obróbki owoców i warzyw, mycia, sortowania czy usuwania części niejadalnych; obsługiwanie i nadzorowanie maszyn do rozdrabniania surowców: krajalnic, szarpaków, gniotowników, przecieraczek; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do obróbki cieplnej surowców: blanszowników, podgrzewaczy, rozparzaczy itp.; obsługiwanie i nadzorowanie tuneli zamrażalniczych do mrożenia owoców i warzyw; obsługiwanie i nadzorowanie pras do wyciskania soku z owoców i warzyw; obsługiwanie i nadzorowanie wirówek i filtrów do oczyszczania soków; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do homogenizacji soków typu przecierowego; obsługiwanie i nadzorowanie stacji wyparnych do zagęszczania soków i przecierów; obsługiwanie i nadzorowanie stacji do odzyskiwania aromatów owocowych; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń suszarniczych do suszenia owoców i warzyw oraz do produkcji soków w proszku; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do przygotowywania kupaży soków i napojów owocowych i warzywnych; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do gotowania produktów skrzepłych; obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do napełniania i zamykania opakowań; obsługiwanie i nadzorowanie pasteryzatorów przepływowych oraz pasteryzatorów i autoklawów do utrwalania produktów w opakowaniach; centralne sterowanie (z punktu sterowniczego) pracą urządzeń i zespołów urządzeń zmechanizowanych i zautomatyzowanych linii produkcyjnych; nadzorowanie prawidłowości przebiegu poszczególnych operacji i procesów; regulowanie działania maszyn i urządzeń podczas pracy, kontrolowanie wskazań przyrządów kontrolno-pomiarowych i regulowanie parametrów technologicznych; czyszczenie, mycie i dezynfekowanie obsługiwanych maszyn i urządzeń oraz wykonywanie podstawowych czynności konserwacyjnych; przestrzeganie instrukcji obsługi maszyn oraz przepisów bhp.
obsługiwanie urządzeń stosowanych w produkcji preparatów enzymatycznych i pektyny;
obsługiwanie urządzeń stosowanych w produkcji konserw warzywno-mięsnych.
Wytwórca przetworów owocowych i warzywnych
Producent dżemów i przetworów owocowych
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Sekcja ta obejmuje działalności związane z: - eksploatacją naturalnych zasobów r...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Przez działalność wytwórczą rozumie się fizyczne lub chemiczne przetwarzanie sur...
Nasi eksperci odpowiedzą na Twoje pytania. Pomoc w rejestracji firmy jest bezpłatna.